News

Laitexin ratkaisut mukana Vapon uudessa aktiivihiililaitoksessa Ilomantsissa

Laitex Oy toimittaa Vapon uuteen aktiivihiilitehtaaseen aktiivihiiliuunin jälkeisiä prosessilaitteita, kuljettimia sekä varastoinnin. Kyseessä on Vapon strategisesti merkittävä hanke vastata aktiivihiilen kasvavaan kansainväliseen kysyntään.

Laitexin ratkaisuun kuuluu etenkin aktiviihiilen polton jälkeiset ratkaisut. Uunin jälkeen aktiivihiili jäähdytetään Laitexin toimittamalla jäähdytysruuvilla 650 celcius asteesta  60c asteiseksi: Jäähdytetty aktiivihiili kuljetetaan tämän jälkeen Laitexin kuljetinratkaisuilla neljään eri siiloon. Laitex toimittaa myös siilojen purkulaitteet.

”Olemme sitoutuneet rakentamaan ratkaisuja vaativiinkin kohteisiin ja pyrimme koko ajan kehittämään asiakkaiden liiketoimintaa. Vapon Ilomantsin tehdas on hyvä osoitus heidän rohkeudestaan avata uusia markkinoita ja me Laitexilla autamme uusien tavoitteiden täyttymisessä.” sanoo Laitex Oy:n toimitusjohtaja Lasse Kurronen.

Laitexin laitetoimitukset ja asennukset ajoittuvat keväälle 2020. Laitoksen tuotannollinen käyttö aloitetaan vuoden 2020 aikana.

Lisätietoja: Lasse Kurronen, Toimitusjohtaja Puh. 040 067 9968, [email protected]

Laitex Oy on suomalainen täyden palvelun teknologiayritys. Yritys tarjoaa kuljetinratkaisuja sekä apulaitteita ja palveluja raskaalle prosessiteollisuudelle. Laitex Oy on globaali toimija, joka vie tuotteitaan ympäri maailmaa. Yhtiöllä on pääkonttori ja kaksi tuotantolaitosta Lappeenrannassa, myyntikonttori Helsingissä sekä tytäryhtiö Pietarissa. Yhtiön lupaus on olla luotettava ja joustava kumppani, joka keskittyy vahvasti asiakkaisiin ja palveluihin. Yli 30 vuoden kokemus antaa yritykselle luotettavuuden myös monimutkaisimpien projektien hallintaan. Laitex Oy:n liikevaihto on yli 10 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 70 työntekijää.