News

Annoimme iloa ja aikaa yksinäiselle ja vähävaraiselle vanhukselle

Vanhuusvuosien pitäisi olla meille niitä onnellisimpia. Valitettavasti monelle näin ei kuitenkaan ole. Suomessa suuri osa vanhuksista kärsii yksinäisyydestä ja masennuksesta. Joka toinen päivä yksi vanhus tekee itsemurhan Suomessa.

Päätimme, että on aika tehdä asialle jotain. Siksi tänä jouluna annamme lahjaksi iloa ja aikaa yksinäiselle, vähävaraiselle vanhukselle. Lisäksi työllistämme nuoren vuodeksi eteenpäin merkityksellisen osa-aikatyön pariin.

Käytännössä tämä tarkoittaa:

  • Etsimme yhden yksinäisen ja vähävaraisen vanhuksen. Apua tarvitseva vanhus löydetään yhdessä julkisen kotihoidon kautta.
  • Etsimme vanhuksille oman Gubbe-Sydänystävän, eli nuoren, kuka perehdytetään tarkasti työhön. Nuori saa jatkuvaa tukea työhönsä. Käynneistä maksetaan nuorelle palkkaa.
  • Vanhukset saavat vuodeksi eteenpäin oman Gubbe-sydänystävän, joka vierailee heidän luonaan viikoittain. Nuori auttaa arjen askareissa, kannustaa ulkoilemaan tai ihan vain on läsnä ja kuuntelee – mitä ikinä vanhus eniten kaipaa juuri sillä hetkellä.

Vastuullisuus on meille Laitexilla tärkeä arvo. Tänä vuonna siis koimme, että materian jakamisen sijaan haluamme tehdä jotain merkityksellisempää.

Olemme vahvasti sitä mieltä, että ”Flow Must Go On” vaikka ikänumeroita olisikin jo kertynyt mittariin.

Hyvää joulun aikaa kaikille!